top of page
  • Forfatters billedeKaj Asmussen

IT-sikkerhed starter i bestyrelseslokalet

Bestyrelsen ”slår tonen an” til håndtering af IT-sikkerhed i virksomheden, hvordan bestyrelsen forholder sig til cybertruslen og kommunikerer, sender signaler til hele organisationen.


Rent formelt er styring af virksomhedens risici – også cyberrisici – bestyrelsens ansvar. Og med de kommende NIS2 regler bliver det bødebelagt ikke at leve op til ansvaret.


Bestyrelsesforeningens Center for Cyberkompetencer, har udarbejdet en god vejledning for bestyrelsesmedlemmer og heri er der beskrevet en række gode anbefalinger.


”Virksomheden skal træffe passende og forholdsmæssige tekniske og organisatoriske foranstaltninger, der sikrer et sikkerhedsniveau, der passer til risikoen.”


Men hvad er ”passende og forholdsmæssige” for den enkelte virksomhed eller institution?

Her kommer bestyrelsens egne kompetencer i spil. Hvem I bestyrelsen har kompetencer til at vurdere dette?


Det er naturligvis en mulighed at finde en egnet kandidat og udvide bestyrelsen, men ofte vil det være svært at finde egnede kandidater med dette fokus.


En anden mulighed er at øge bestyrelsens vidensniveau, fx med en temadag eller at sende enkelte bestyrelsesmedlemmer på kursus.


En tredje mulighed er at tilknytte en ekstern IT-sikkerhedsrådgiver i en kortere eller længere periode. På denne måde sikrer bestyrelsen at kompetencen er til stede, at der er sparring omkring IT-sikkerhedshåndteringen og at der kan implementeres passende foranstaltninger.


Hos Digital Fighters tilbyder vi netop at spille denne rolle for virksomhedens bestyrelse og ledelse.


Vi kan træne og uddanne bestyrelsen, deltage i konkret IT-sikkerhedsarbejde, være projektleder på implementering af foranstaltninger og facilitere ISO-27001 eller D-mærket certificeringer. Ligesom vi tilbyder løbende at følge op på virksomhedens IT-sikkerhed.


Tag fat i os, hvis du ønsker at tage IT-sikkerheden alvorligt i din bestyrelse.
5 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page