top of page
  • Forfatters billedeKaj Asmussen

IT-sikkerhed med Uniconta

Anvender du Uniconta har du i udgangspunktet en sikker løsning i skyen. Men der er en række ting som du selv har ansvaret for, som kan øge sikkerheden som vi lige vil gennemgå her.


2-faktor login

Når du anvender Uniconta har du et brugernavn og et password. Det er vigtigt at dit password er sikkert og unikt, det bør ikke være et du anvender andre steder.

Men for at øge sikkerheden skal du aktivere 2-faktor login. Dette gøres ved at downloade app’en Uniconta Authenticator. På din brugerprofil i Uniconta kan du så vælge at aktivere 2-faktor login.


På denne måde skal du godkende hvert login med din Uniconta Authenticator app på din mobil. Det er en smule mere bøvlet, men det øger sikkerheden markant.


Især for bogholdere, revisorer og konsulenter der med deres Uniconta login har adgang til mange regnskaber er 2-faktor et ”Must have”.


Rettigheder til dine medarbejdere

Ikke alle brugere bør have de samme rettigheder, nogle skal måske kun kunne se visse områder og tabeller, andre skal slet ikke have adgang til fx økonomi.

Derfor er det vigtigt at forholde sig til brugernes rettigheder og styre dette.

I Uniconta kan du nemt oprette Profiler for dine brugere og tildele disse til brugerne.


Adgang for din revisor og forhandler

Det er dig der bestemmer om din partner (forhandler) og din revisor har adgang til dit regnskab.


Overvej at kun at give din forhandler adgang når det er krævet. Det er lidt mere bøvlet, men det vil betyde at du ved hvornår forhandleren kan tilgå dit regnskab.


Lokal Backup

Der bliver automatisk taget backup af dine data i Uniconta, der ligger i skyen. Men du kan vælge at gemme en lokal backup på dit eget drev periodisk, fx månedligt eller kvartalsvist som en ekstra sikkerhed.


Den lokale backup er en pakket fil med dine data i Excel format.


Logning ændringer i felter

I Uniconta kan du vælge at slå logning af ændringer i felter til. På denne måde kan du altid se hvem der har ændret hvad i systemet. Det kan være en ekstra sikkerhed og en stor hjælp til at afklare fx hvem der har ændret i dine debitorer, konti, projekter eller varer.


Det er en funktion der aktivt skal slås til og den koster et ekstra gebyr pr. måned, men det kan være dette værd.


Er du i tvivl om de enkelte sikkerhedsfunktioner så slå dem op i Unipedia https://www.uniconta.com/da/unipedia/ eller ræk ud.5 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page