top of page
  • Forfatters billedeKaj Asmussen

Hvorfor er produktionsvirksomheder guf for hackere?

Center for Cybersikkerhed har lige offentliggjort deres trusselsvurdering ”Ransomware-truslen mod produktionsvirksomheder”. Og ikke uventet er deres trusselsvurdering ”MEGET HØJ”.


Det er samtidig disse virksomheder som også i denne tid bør kigge i retning af NIS2 kravene, da mange produktionsvirksomheder indenfor fødevarer, medicin, maskiner o.l. bliver direkte omfattet af NIS2 kravene.


Men hvorfor er produktionsvirksomhederne så attraktive for de IT-kriminelle?

Der er uden tvivl flere svar, men lad mig prøve at fokusere på nogen af de væsentligste.


Panik-faktoren

For en produktionsvirksomhed betyder oppetid alt, når IT-systemerne er lagt ned, går der typisk ikke lang tid før produktionen stopper og medarbejdere skal sendes hjem. Det er utrolig dyrt at holde en produktion stoppet, derfor er det nemt for de IT-kriminelle at skabe panik og måske overtale en virksomhed til at betale en løsesum.


Komplekse sårbarheder

Produktionsvirksomheder har både IT og OT, dvs. at de har operationel teknologi, som anvendes til at styre maskiner og processer i produktionen. Dette gør det mere kompliceret at få overblik og beskytte virksomheden. Og det åbner flere angrebsmuligheder for de IT-kriminelle.


Høj grad af on-premise

Lidt i boldgade med anvendelse af OT, er det også typisk sådan at produktionsvirksomheder ikke er så langt med at flytte applikationer og data i skyen. Applikationer og data i skyen er nemmere at beskytte og en stor del af ansvaret for en høj IT-sikkerhed overtages af IT-leverandørerne. Dette er ofte ikke tilfældet for producerende virksomheder, som oftest har servere og en del af infrastrukturen placeret i deres eget serverrum. Dette betyder at kunden selv har et stort ansvar for løbende opdatering, antimalware og backup. Opgaver der kræver kompetencer som ikke altid er til stede.


Alt i alt er produktionsvirksomheder således en lækkerbisken for de IT-kriminelle og det anbefales på det kraftigste at arbejde med IT-sikkerheden løbende.Center for Cybersikkerhed logo

.

8 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page