top of page
  • Forfatters billedeKaj Asmussen

Hvad er Nem ISMS helt konkret?

Et ISMS er forkortelsen for Information Security Management System eller på dansk et ledelsessystem for informationssikkerhed - allerede her står de fleste af.


Men sagt mere simpelt er et ISMS alle de aktiviteter, processer og dokumenter der udgør en virksomheds IT-sikkerhedssystem.


Et godt ISMS sikrer at virksomheden har styr på IT-sikkerheden og har let ved løbende at holde IT-sikkerheden ved lige.


Et ISMS er vigtig når man arbejder professionelt med IT-sikkerhed, dette hvad enten man læner sig op ad D-mærket, ISO-27001, NIST eller en helt 4. standard.


Nem ISMS faciliterer IT-sikkerhedsarbejdet fra 0-100%


Man starter typisk med en kortlægning af alle sine informationsaktiver og identificerer de kritiske aktiver. Informationsaktiver er ALT – data, applikationer, tjenester, servere, netværkskomponenter og enheder fx pc’er og mobile enheder. Alt som vi ønsker at beskytte.


Når dette er gjort, forholder man sig typisk til antimalware og backup. Er alt omfattet?

Er overblikket skabt laver man en risikovurdering, risikovurderingen skulle gerne afdække hvor vi er mest sårbare og hvor konsekvenserne vil være uacceptable.

Løsningen er at iværksætte passende foranstaltninger.


Nem ISMS faciliterer denne proces og leveres med relevante trussels- og foranstaltningskataloger. Når de værste trusler er identificeret, indeholder Nem ISMS endda forslag til relevante foranstaltninger.


På denne måde indeholder Nem ISMS alle værktøjer og angiver en nem vej igennem arbejdet med IT-sikkerheden.


Men ikke nok med det, det vigtigste og måske sværeste i arbejdet med IT-sikkerheden er at holde et ISMS ved lige og løbende forbedre IT-sikkerheden.


Her hjælper Nem ISMS med opbygningen af et årshjul med periodiske opgaver, der kan uddelegeres i organisationen, ligesom de IT-sikkerhedshændelser der sker kan registreres, håndteres og dokumenteres.


I det hele taget hjælper Nem ISMS med at sikre at det hele er dokumenteret.


Som bonus kan du håndtere og dokumentere din awareness-træning, dine IT-sikkerhedsdokumenter, dit godkendte software, leverandører o.m.m.


Alt i alt en komplet løsning til styring af din virksomheds eller institutions IT-sikkerhed – uanset ambitionsniveau.


Skal du have en demo? Så hold dig ikke tilbage, 30 minutter via et Teams møde kan give dig et godt indtryk.


Og prisen – den er forbavsende attraktiv.


20 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page