top of page
  • Forfatters billedeKaj Asmussen

Fordele ved at anvende en ISMS app

Rigtig mange virksomheder og organisationer skal i de kommende måneder til at arbejde mere seriøst med IT-sikkerhed. Det høje trusselsbillede og NIS2 er blot 2 gode argumenter til at komme op i gear, men der er mange flere gode argumenter.

IT-sikkerhedsarbejdet er komplekst og kræver mange ressourcer og aktiviteter, derfor er det næsten umuligt at holde overblikket når man ikke har en app til at hjælpe sig.


Jeg vil her blot nævne nogle af de vigtigste fordele:


  1. IT-sikkerhed er en holdsport, der er flere personer både interne og eksterne der skal samarbejde for at IT-sikkerheden kan højnes og ikke mindst fastholdes over tid. Med Nem ISMS app’en arbejder man sammen om IT-sikkerheden og opgaver kan uddelegeres – sågar til eksterne samarbejdspartnere som kan inviteres som gæster.

  2. Alle værktøjer ved hånden. Jeg hører ofte at arbejdet med IT-sikkerhed er uoverskueligt. Med Nem ISMS bliver det nemmere, da alle de vigtige værktøjer er lige ved hånden, kortlægning, risikovurdering, foranstaltninger, godkendt software, privilegerede rettigheder, leverandørstyring og -evaluering. Alt sammen noget vi skal forholde os til, med Nem ISMS sættes det hele i system.

  3. Alt skal dokumenteres. I IT-sikkerhed skal/bør alt dokumenteres fx når vi laver en risikovurdering, når vi evaluerer en leverandør eller vi tester backup’en osv. Men Nem ISMS er dette meget intuitivt og nemt.

  4. Håndtering af hændelser. Når noget sker, skal vi håndtere og dokumentere hændelsen – men hvor og hvordan?Men Nem ISMS er hændelseshåndteringen integreret.

  5. Løbende vedligeholdelse. Alle ved at IT-sikkerheden løbende skal holdes ved lige og opdateres. Det er svært når informationer er spredt ud i Excel ark og Word dokumenter. Med Nem ISMS kan vi opbygge et årshjul og sikre at tingene bliver udført – og få det dokumenteret ved samme lejlighed.

  6. Med Nem ISMS er du altid klar til et audit! Alle er vel nervøse for at skulle blive udsat for et internt eller eksternt audit? Med Nem ISMS har du alle svar lige ved hånden. Nem ISMS overholder alle krav fra ISO-27001, så du kan trygt imødese et audit.


Som du ser er der mange rigtig gode argumenter for at anvende en app som Nem ISMS til at styre din IT-sikkerhed.


Det er nok skide dyrt! tænker du?

Men Nej. Da Nem ISMS bygger på standard Microsoft teknologi er det meget økonomisk.


Tag en dialog med os om Nem ISMS til din virksomheds IT-sikkerhedsprojekt. Det er nemmere, smartere og billigere end du tror.12 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page