top of page
  • Forfatters billedeKaj Asmussen

Er det tid til at sige farvel til din gamle e-mail?

Rigtig mange af os har en e-mail konto som vi har haft i mange, mange år. Det er nemlig bøvlet at skifte e-mail.


Men de gamle tjenester som POP3 og IMAP som disse typisk er byggede på lever ikke op til tidens krav om IT-sikkerhed. Og det ved de IT-kriminelle.


Dette koblet med en anden svaghed – nemlig vores dårlige vane med at genbruge vores passwords på tværs af tjenester.


Når en IT-kriminel først har overtaget din e-mail konto, så er det nemt at overtage dine andre konti. Dels kan de gennemsøge din mailhistorik, dels kan de resette passwords, da de jo nu modtager dine e-mails.


Løsningen er at skifte til en moderne e-mail platform med multifaktor-login, kryptering og avanceret SPAM og malware beskyttelse. Og ved samme lejlighed skifte til et komplekst unikt password.


Den gamle e-mail? Skal nedlægges/slettes, i en periode kan du med fordel sætte videresendelse på den gamle til den nye – men husk først at oprette et helt unikt og langt password.


Selvom IT-sikkerhed er lidt bøvlet – er det ikke raketvidenskab.

19 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Mange virksomheder bliver pålagt at indsamle og opbevare fortrolige og personfølsomme data. Jeg skrev i foråret et blog-indlæg ”Hvor gemmer du de personfølsomme data?”. Dette blogindlæg er stadig rele

Så skete det som bare ikke måtte ske, en række skoler i Sønderjylland er blevet hacket og meget fortrolige personfølsomme oplysninger er blevet lækket. For en skole er det worst-case scenariet der uds

bottom of page