top of page
  • Forfatters billedeKaj Asmussen

Brug nu en password manager!!

Opdateret: 12. jan.

En af de største sikkerhedstrusler er vores dovenskab. Erfaring viser at vi genanvender de samme adgangskoder på tværs af tjenester. Dette betyder at når cyber-kriminelle deler stjålne e-mails med tilhørende lækkede passwords, så kan de reelt anvende disse til at logge ind på andre tjenester fx Facebook, LinkedIn, arbejdskonti m.m.

Det bedste modsvar er at anvende en password manager. En password manager er en app hvor du kan oprette unikke og sikre passwords til dine tjenester. Det smarte er at du ikke engang selv skal huske dem - det gør app'en for dig.

Mange password managere giver også mulighed for at lagre sikre noter, så her kan du lagre informationer omkring dine SIM-koder, nummerplader, kontonumre o.l.

Der findes mange gode password managere, mange af dem er sågar gratis. Er du virksomhedsejer er der endog mulighed for at lave en firmaaftale og lade dine medarbejdere anvende samme password manager.

Jeg har selv igennem en årrække anvendt Nordpass (https://nordpass.com/). Den findes i en gratis og en premium udgave.

Sammen med multi-faktor er anvendelsen af en password manager det absolut bedste du kan gøre for at øge din personlige IT-sikkerhed. Kom nu i gang, det tager kun 5 minutter.

16 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Mange virksomheder bliver pålagt at indsamle og opbevare fortrolige og personfølsomme data. Jeg skrev i foråret et blog-indlæg ”Hvor gemmer du de personfølsomme data?”. Dette blogindlæg er stadig rele

Så skete det som bare ikke måtte ske, en række skoler i Sønderjylland er blevet hacket og meget fortrolige personfølsomme oplysninger er blevet lækket. For en skole er det worst-case scenariet der uds

bottom of page