top of page
  • Forfatters billedeKaj Asmussen

Bestyrelsesmedlemmer er en lækkerbisken for cyberkriminelle

Opdateret: 20. jan.

Læser man de nye krav i NIS2 direktivet der lige er blevet offentliggjort præciseres det at ledelsen skal sikre og prioritere cybersikkerhed i de interne virksomhedspolitikker og -processer. Planlægge og gennemføre interne uddannelsesprogrammer og oplysningsaktiviteter for medarbejdere. Derudover skal ledelsen prioritere oprustning af sikkerhedsrelaterede investeringer i netværk og informationssystemer.

Bestyrelser har derfor et stort ansvar for virksomhedernes cybersikkerhedsstrategi.

Men ofte er bestyrelsen et svagt led og bestyrelsens medlemmer er et oplagt mål for cyberkriminelle. De er nemme at få øje på, de har adgang til fortrolige informationer og de sidder ofte i flere bestyrelser - så de kriminelle kan så at sige "slå flere fluer med et smæk".

Sikkerhedsekspert Jesper Gerved har i Finans skrevet et rigtigt godt debatindlæg, som sætter fokus på bestyrelsesmedlemmers særlige rolle og trussel.

Digital Fighters tilbyder undervisning af bestyrelser og topledelse, det kan være en rigtig god start på at få fokus og styr på IT-sikkerheden.

Læs hele Jespers indlæg på Finans.dk her.

4 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Mange virksomheder bliver pålagt at indsamle og opbevare fortrolige og personfølsomme data. Jeg skrev i foråret et blog-indlæg ”Hvor gemmer du de personfølsomme data?”. Dette blogindlæg er stadig rele

Så skete det som bare ikke måtte ske, en række skoler i Sønderjylland er blevet hacket og meget fortrolige personfølsomme oplysninger er blevet lækket. For en skole er det worst-case scenariet der uds

bottom of page