top of page
  • Forfatters billedeKaj Asmussen

Adskil privatliv og arbejde

Det er vigtigt for IT-sikkerheden at du adskiller privatlivet fra dit arbejdsliv.


For nogen er det helt naturligt, men for andre flyder tingene sammen. Du har måske fået stillet pc og mobiltelefon til rådighed af din arbejdsgiver, du er måske ejerleder og har vænnet dig til at bruge din arbejdsmail til “det hele”.


Sammenblanding af privatliv og arbejdsliv udgør en stor sikkerhedsrisiko og du bør forsøge at adskille dette så skarpt som muligt.


Jeg vil her give nogle råd og tips til dette.


Din arbejdsmail er til arbejde.

Du bør ikke anvende din arbejdsmail til andet end arbejde.

Meld dig ikke til private nyhedsmails og tjenester med din arbejdskonto.


Brug din private e-mail på sociale medier såsom Facebook, LinkedIn og Instagram. Firmakonti på de sociale medier er forbeholdt marketing funktionen.


Alle sociale medier og andre tjenester skal være beskyttet af 2-faktor.


Opret en sikker privat e-mail. Typisk via Outlook.com eller Googles gmail.

Overvej evt. at have 2 private e-mails. En til nyhedsmails og webhandel og en anden til private e-mails med familie og venner samt seriøse abonnementer.


Brug ALDRIG din adgangskode fra arbejdet andre steder. Brug i det hele taget aldrig samme password på forskellige tjenester!


Jamen, det er da umuligt tænker du?

NEJ, brug en professionel Password Manager - vi forhandler og anbefaler Nordpass. Her kan du have en særskilt konto for arbejde og privat i samme app og den er nem at bruge. Det bliver en leg at være sikker - med unikke passwords på 24+ karakterer. Det bedste ville være om din arbejdsgiver gav dig adgang til password-manageren med et firmaabonnement.


Anvender du din arbejds-pc privat, så overvej at oprette en ekstra konto. Så kan du nemt skifte mellem arbejde og privat - uden at gå på kompromis med IT-sikkerheden.


Du tænker måske - puha, det er en større omgang!

Ja, men 2-3 timers arbejde gør meget, og jeg lover dig, at er du først færdig føler du dig mere sikker og har fået nye gode vaner.


Er du usikker og ønsker at øge IT-sikkerheden fx med en professionel Password Manager. Så ræk ud, vi sidder klar til at hjælpe dig til at blive mere sikker.

6 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page